ניתן להכין את התרכובת כפי שרגילים עם ירק-כוסברה, תבלינים, ביצה, תפוח אדמה מבושל ומרוסק או מעט פירורי לחם
או פרוסת לחם מלא רטובה/ שיבולת שועל/ סובין שיבולת שועל להכין רוטב שאוהבים להרתיח אותו לגלגל פנימה
כאשר רותח בעזרת מריחת מעט שמן על כפות הידיים כדורים חלקים ולהחליקם לתוך הרוטב – וכך חוסכים טיגון.
רוטב אדום:
5-6 שיני שום קצוצים, גמבה אדומה/צהובה/כתומה או תערובת שלהם חתוכה לרצועות דקות או קוביות,
להקפיץ יחדיו בשמן זית עד להתרככות הגמבה להוסיף 4-5 עגבניות קצוצות רצוי קלופות, שלוש כפות גדושות רסק עגבניות אורגני, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה/פלפל שחור, מלח , צרור כוסברה קצוצה ,כוס מים לבשל היטב את הרוטב עד שהופך לסמיך ואדום יפה,
להחליק פנימה קציצות מהעיסה בעזרת ידיים משומנות קלות, לבשל על אש קטנה כחצי שעה. (אם חסרים נוזלים אז להוסיף 1/4 כוס מים).
* אפשר להוסיף פלח לימון דק קצוץ לתבשיל על קליפתו.