6 ביצים מופרדות
11/2 כוסות סוכר חום
1 כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי
*אופצייה קליפת תפוז מגורדת
2 כוסות קמח מלא תופח
1 שקית וניל/ כפית תמצית וניל.
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר
בקערה נפרדת להקציף את החלמונים, חצי כוס הסוכר, כאשר התערובת תפוחה ובהירה
להוסיף את השמן, המיץ, קליפת התפוז ולערבב לתערובת אחידה.
את הקמח מוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים בתנועות עטיפה את החלבונים המוקצפים.
להעביר לתבנית משומנת מס' 28 או מלבנית גדולה או לשתי תבניות אינגליש קייק
ולאפות ב- 170-180 מעלות במרכז התנור עד שמזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

*אפשר להכין מעין סירופ של ריבת משמש טבעית מדוללת במעט מים כ- חצי כוס מים עם שתי כפות ריבה וכאשר העוגה מעט מתקררת לשפוך מעל.