6 ביצים מופרדות
1 1/2 כוסות סוכר חום/ 1/2 כוס אגבה
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 כפית גרד של לימון
1 כפית תמצית וניל / סוכר וניל
1 1/2 כוסות קמח כוסמין /קמח מלא בהיר או 1 כוס קמח מלא + 1 כוס קמח רגיל מועשר בויטמינים
1 אבקת אפייה
1כוס אגוזים טחונים
אופציה : להוסיף כפית של נס קפה ו/או כפית של קינמון
• תבנית 28 או מלבנית גדולה
*מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר שאותו מוסיפים לאט לאט לקצף חזק.
* בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, חצי כוס הסוכר, השמן, מיץ התפוזים וקליפת הלימון לתערובת אחידה.
* מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה את הקמח לתערובת או עם מקצף.
* מוסיפים את החלבונים המוקצפים בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
* מוסיפים את האגוזים הטחונים בערבוב קל.
* יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או עם נייר/ניילון אפייה ואופים בתנור בחום בינוני 175 – 180 במרכז התנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
אופציה:
טורט תפוזים
להחליף את גרד הלימון לכפית גרד של תפוז
וללא האגוזים הטחונים