2 בצלים קצוצים
2 גזר חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 צרור כוסברה
800 גרם עגבניות מגורדות או חתוכות לקוביות (אפשר משומרות)
1/4 כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
מלח, פלפל שחור,
3 ליטר מים – אפשר לדלל יותר
כוס גריסי פנינה/ אורז עגול מלא
• ניתן להוסיף כנפי עוף או גרונות הודו
לאדות מעט את הבצל בשמן עד צבע זהוב להוסיף את הירקות הקצוצים לעוד דקה תוך כדי ערבוב להוסיף את העגבניות + התבלינים והמים  (את הפלפל בסוף)
כאשר הכל רותח להוסיף את הגריסים ולבשל כשעה או עד להתרככות הגריסים .
*ניתן לפני הוספת הגריסים לטחון את המרק לא לחלוטין לפירה אלא להשאירו מעט גבישי ואז להוסיף את הגריסים ולבשל יחדיו עד להתרככותם.