3 כוסות קמח מלא /כוסמין
כוס מים פושרים- חמימים
2 כפות סוכר חום
כפית מלח
3 כפות שמן זית /חמניות
רבע שקית שמרים טריים+ רבע שקית משפר אפייה
( אם את/ה לש/ה עם הידיים ולא במכונה הוסיפי חצי שקית שמרים ומשפר אפיה)
תוספות : שומשום מלא , זרעי חמניות, זרעי פשתן.
שקית בצל מטוגן .
עגבניות מיובשות, שום כתוש, רומרין יבש/אורגנו.
שום, זיתים מגולענים ופרוסים , רוזמרין יבש
ללוש היטב להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו (חצי שעה בערך)
ללוש שוב להוצאת בועות אוויר ליצור צורות להניח בתבניות משומנות
למרוח בביצה טרופה עם כפית שמן/מים ולפזר שומשום מלא .
לאפות ב: 170-180 מעלות,
רצוי שבתנור תעמוד קערה חסינת חום עם מים ליצירת אדים שבעזרתם השמרים יתפיחו היטב את הלחם עד שזהוב ונקישה עליו משמיעה קול חלול.