1/2 קילו קמח מלא / כוסמין
רבע – חצי שקית של שמרים טריים + רבע שקית משפר אפייה
קורט מלח
כף סוכר חום
3/4- 11/4 כוסות מים חמימים בהדרגה עד כמה שנכנס לבצק אחיד (כל קמח סופח אחרת)
2-3 כפות שמן זית
*1 כפית שום כתוש
*מעט אורגנו/ שומשום מלא/ רוזמרין יבש
הקמח , המים השמרים +המשפר ואת הסוכר את המלח בפינה (שלא ייגע בשמרים)
+ השמן, לעבד הכל יחדיו לבצק אחיד עם דביק מעט אז להוסיף מעט קמח
ללוש היטב לבצק גמיש למרוח מעט שמן עליו שלא יתייבש ולהניח להתפחה ל- רבע שעה
ללוש שנית ושטח לתבניות לעובי של מקסימום חצי ס"מ
לשים את הרוטב והגבינות ולאפות ב- 170-180 מעלות .
רוטב:
2 רסק עגבניות
2 כפיות שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה , אורגנו
כפית סוכר חום
חצי כוס מים
תערובת של גבינות צהובות/ גבינת עיזים פטה י
מוצרלה, בולגרית עיזים/ גאודה וכד'.